Hoforscupen

Hoforscupen är en serie träningstävlingar anordnade av klubben för Dig som är ett av Hofors Brukshundklubbs agilityekipage. Dessa träningstävlingar riktar sig både till Dig som tävlat tidigare och till Dig som tänker/precis har börjat tävla eller till Dig som vill prova på.

Obs! Ingen anmälan krävs och det startar kl 18:00 samtliga dagar. Banbygge kl 17.30 - alla hjälps åt!

Datum för deltävlingarna 2017
23/5 Hopp
13/6 Agility

OBS! Hundarna måste vara 18 månader!

Om deltagande i de olika klasserna
Varje tävlingstillfälle är uppdelat i 3 klasser: "Blåbärsklassen", "Nybörjarklassen" & "Tävlingsvana". Dessa klasser tävlar var för sig och banorna är anpassade efter nivå.

Blåbärsklassen:

• Krav att man gått minst en nybörjarkurs (motsvarande steg 2) eller besitter motsvarande kunskaper.
  • För ekipage som aldrig tidigare startat i en officiell tävling
  • I denna klass får man bara vara i en hel säsong (startar man i klassen på hösten får man naurligtvis vara kvar i klassen hela nästkommande år)
  • Bana på ca 10 hinder
  • Hinder som kan ingå: Hopp, tunnel, däck, långhopp, flackare A-hinder, 4 pinnar slalom

Nybörjarklassen:
  • För ekipage som kan ha startat officiellt men ännu inte uppnått ett "nollat" resultat i någon av klasserna (hopp/agility).
  • Bana på 15-20 hinder (enkel klass1-bana)
  • Hinder som kan ingå: Alla utom gungan

Tävlingsvana:
  • För ekipage som startat officiellt och uppnått "nollat" resultat i någon av klasserna (agility/hopp).
  • Bana på 15-20 hinder (svårare klass1-bana, mot klass2)
  • Hinder som kan ingå: Alla

Hur räknas poängen?
Hoforscupen är en tävling där man för löpande resultat och varje placering man får ger olika poäng, vilket räknas ihop i ett slutresultat efter varje tävling. Det slutgiltiga resultatet presenteras efter den sista tävlingen då även vinnaren koras. Det betyder att desto fler tävlingar man är med på desto mer poäng kan man plocka in. Det är hunden som tilldelas poängen, hunden kan alltså köras med olika förare utan att det påverkar poängräkningen.

Poängsystem
Resultatet av varje deltävling som varje ekipage får räknas ut på följande sätt: Fel+Tid ex. 5 fel 33.44 tid = 38.44 Det ekipage med lägst sammanslaget resultat vinner deltävlingen. Visas resultat efter varje deltävling.

Poäng per deltävling ges enligt följande:

1a plats =12 poäng
2a plats = 8 poäng
3dje plats =7 poäng
4de plats = 6 poäng osv

Regler

De officiella reglerna gäller med undantag för vad som händer när man blir diskvalificerad.

Vid disk får man 50 fel (detta gäller varje disk under loppet), men tiden fortsätter att gå så det gäller att fortfarande försöka ta sig i mål. Väljer man att avbryta loppet eller springa i mål utan att genomföra alla hinder i rätt följd får man först 50 fel för disken och när man går i mål 50 fel extra plus 50 i tid, därtill tillkommer övriga fel man dragit på sig under loppet.