Hoforscupen

Hoforscupen är en serie träningstävlingar anordnade av klubben för dig som är ett av Hofors Brukshundklubbs agilityekipage. Dessa träningstävlingar riktar sig både till dig som tävlat tidigare och till dig som tänker/precis har börjat tävla eller till dig som vill prova på.

Datum för deltävlingarna 2018:

1. Tisdag 29 maj hopp.
  2. Tisdag 26 juni.

Anmälan: Ingen anmälan krävs.
Tid: Banbygge kl 17.30 - alla hjälps åt! Tävlingen startar 18.00 samtliga dagar.
Ålderskrav: Hundarna måste vara 18 månader!

Klasser

Varje tävlingstillfälle är uppdelat i 3 klasser: "Blåbärsklassen", "Nybörjarklassen" & "Tävlingsvana". Dessa klasser tävlar var för sig och banorna är anpassade efter nivå.

Blåbärsklassen

Kunskapskrav: Man har gått minst en nybörjarkurs (motsvarande steg 2) eller besitter motsvarande kunskaper.
  • För ekipage som aldrig tidigare startat i en officiell tävling.
  • I denna klass får man bara vara i en hel säsong (startar man i klassen på hösten får man naurligtvis vara kvar i klassen hela nästkommande år).
  • Bana på cirka 10 hinder.
  • Hinder som kan ingå: Hopp, tunnel, däck, långhopp, flackare A-hinder, 4 pinnar slalom.

Nybörjarklassen

• För ekipage som kan ha startat officiellt men ännu inte uppnått ett "nollat" resultat i någon av klasserna (hopp/agility).
  • Bana på 15-20 hinder (enkel klass1-bana).
  • Hinder som kan ingå: Alla utom gungan.

Tävlingsvana

• För ekipage som startat officiellt och uppnått "nollat" resultat i någon av klasserna (agility/hopp).
  • Bana på 15-20 hinder (svårare klass 1-bana, mot klass 2).
  • Hinder som kan ingå: Alla.

Poängräkning

Hoforscupen är en tävling där man för löpande resultat och varje placering man får ger olika poäng, vilket räknas ihop i ett slutresultat efter varje tävling. Det slutgiltiga resultatet presenteras efter den sista tävlingen då även vinnaren koras. Det betyder att desto fler tävlingar man är med på desto mer poäng kan man plocka in. Det är hunden som tilldelas poängen, hunden kan alltså köras med olika förare utan att det påverkar poängräkningen.

Poängsystem
Resultatet av varje deltävling som varje ekipage får räknas ut på följande sätt:
Fel + Tid Till exempel. 5 fel + 33.44 tid = 38.44.
Det ekipage med lägst sammanslaget resultat vinner deltävlingen. Visas resultat efter varje deltävling.

Poäng per deltävling ges enligt följande:

1:a plats = 12 poäng
2:a plats = 8 poäng
3:e plats = 7 poäng
4:e plats = 6 poäng osv

Regler

De officiella reglerna gäller med undantag för vad som händer när man blir diskvalificerad.

Vid disk får man 50 fel (detta gäller varje disk under loppet), men tiden fortsätter att gå så det gäller att fortfarande försöka ta sig i mål. Väljer man att avbryta loppet eller springa i mål utan att genomföra alla hinder i rätt följd får man först 50 fel för disken och när man går i mål 50 fel extra plus 50 i tid, därtill tillkommer övriga fel man dragit på sig under loppet.