Klubbmästerskap och nybörjarmästare

• KM i agility
  • Nybörjarmästare agility

Datum meddelas - Lydnad

• KM i lydnad klass 1, 2 och 2 (en tävling)
  • Nybörjarmästare Lydnad.
Foto: Stonnie Dennis dog photography / Flickr creative commons

Datum meddelas  - KM i bruks

• KM i bruks lägre klass spår
Datum meddelas - Nybörjarmästare appell spår
  • Nybörjarmästare Appell spår.

Kostnad: 50 kronor per start.
Anmälan senast måndag 23 november.

Nybörjarmästare

• Nybörjarmästare Agility. En lättare agilitybana med max 12 hinder. Max två kontaktfältshinder, max åtta pinnar i slalom och ingen platt tunnel. Banan körs två gånger och resultaten läggs ihop. Den med minst antal fel (bana och tid) oavsett storleksklass blir Nybörjarmästare i Agility. Det är en nybörjartävling och hunden får inte ha startat i officiell tävling. Ekipaget ska ha förkunskaper motsvarande steg 2 kurs.
  • Nybörjarmästare Appell. Man tävlar i appellklass spår. Behörig för start i officiell appellklass, dock inget krav på genomförd MH. Den med bästa resultatet blir Nybörjarmästare i Appell.
  • Nybörjarmästare Lydnad. Man tävlar i Startklass (regler fr o m 2017). Den med högst poäng blir Nybörjarmästare i Lydnad.

Klubbmästare

• KM i Lydnad. Man tävlar i den klass där man tävlar officiellt. Ett snittbetyg räknas ut och resultaten jämförs över klasserna så att det endast bli en KM-vinnare.
  • KM i Rallylydnad. Man tävlar i den klass man tävlar i officiellt men resultaten jämförs över klasserna så att det endast blir en KM-vinnare.
  • KM i Agility. Man tävlar i sin storleksklass "alla mot alla" på banor med svårighet klass 1-2. En KM-vinnare utses.
  • KM i Bruks. Alla tävlar i lägre spår. Högsta poäng vinner.

Gäller alla grenar

• Medlemskap i Hofors BK är obligatoriskt.
  • Som grund gäller officiella regler.
  • I nybörjarklass inget krav på registrering eller tävlingslicens.
  • Hund som vunnit Nybörjarmästare får inte starta fler gånger i klassen.
  • Minst tre anmälda ekipage vid anmälningstidens utgång annars ställs tävlingen in. Önskvärt med domare utifrån, en räcker.
  • En avgift/ekipage och KM-gren kommer att tas ut.
  • Pris till 1:an, 2:an och 3:an på årsmötet.
  • Kostnad: 50 kronor per start.

KM-statuter

KM och Nybörjarmästaren i agility 2020-08-25

KLUBBMÄSTERSKAP

1. Elin Wikström och Musse (blandras)
  2. Julia Lindberg och Umi (pumi)
  3. Lisa Lindqvist och Iris (cavalier king charles spaniel)
  4. Julia Lindberg och Olly (pumi).

Utan resultat: Nina Boström och Frans (coton de tulear), Aina Lundqvist och Leia (bichon havanais), Janne Holmgren och Boogie (blandras), Helena Johansson och Scilla (dansksvensk gårdshund), Christina Vigren och Brio (staffordshire bullterrier), Lena Östlund och Foxie (shetland sheepdog), Ida Andersson och Dennis (lagotto romagnolo).

NYBÖRJARMÄSTARE
Inga tävlande.