Det blev en härlig kväll och ett lika härligt agilitymöte på tisdagen. Många intresserade var på plats och fick information av regler, tävlingar med mera. Tack gänget för en trevlig kväll!
/ Eva-Britt

De gick bra för Hoforsekipagen Lena och Foxie (bilderna) samt Janne och Boogie som tävlade i agility klass 1 och hopp klass 1 på Gagnef-Floda BK 28-29 juli.

Lena och Foxie.

Foxie och Lena tog två pinnar i agility, en på lördag då de kom på en fjärdeplats och en på söndag då de också tog en pallplacering med trejde plats.

Det gick riktigt bra också för Boogie och Janne som kom fyra i hoppklass med bra tid och 0 fel. Runt 20 till 25 ekipage deltog i varje klass.

Stort grattis!

Foxie med helgens båda rosetter.
Etiketter: grattis

Tid:14 augusti efter tisdagsträningen på klubben.
Program: regler, domarbedömning, hur en tävling går till, information inför KM 22 augusti. Självklart fika! Välkomna!

Etiketter: medlemsmöte agility

Vad? Tävlingsinformationsmöte med information om tävlingar och funktionärer, alla grenar.
När? Tisdag 28 augusti klockan 19.00.
Var? På klubben.
Nyfiken på mer? Frågor besvaras av Lars Carlborg.

Etiketter: medlemsmöte

Skutskärs brukshundklubb bjuder in till inofficiell utställning för att fira SBK 100 år.

Inofficiell utställning, loppis, och 100-årsfirande blir det i Skutskär 18 augusti. Vill man ställa ut sin hund är sista anmälningsdag 5 augusti. Ladda ner inbjudan och läs mer här.

Olly och Julia.

Hoforscupens andra deltävling gick av stapeln i strålande sol och värme. Den här gången var det agilitytävling och nio ekipage deltog. Boogie och Janne har klarat nollan på tävling och avancerat upp från nybörjarklassen till tävlingsklassen sedan förra deltävlingen. Grattis!

Boogie och Janne.

De flesta hundar fångades på bild under Hoforscupen. Undantaget var staffen Brio som var för snabb för kameran (eller så var fotografen för långsam för Brio) och havanaisen Leia vars matte höll i kameran och därför inte fastnade på bild själv.

Iris och Lisa.

Eftersom klubbens hinderpark behöver uppdateras körde vi även tunnel- och hopprace efter cupen. Ytterligare ett ekipage tävlade i tunnelracet. Bara felfria rundor räknades och snabbaste tiden tog hem segern i varje storleksklass. En start kostade 20 kronor och man fick köra så många man själv och hunden hade lust med. Totalt drog tunnelracet in 550 kronor som går oavkortat till agilityhinder.

Superbra jobbat alla inblandade och glöm inte att boka nästa deltävling i Hoforscupen 28 augusti!

Musse och Elin.

Hoforscupen deltävling 2: agility

Blåbärsklassen
1. Leia och Aina. 12 poäng
2. Iris och Lisa. 8 poäng
3. Brio och Kicki. 7 poäng

Nybörjarklassen
1. Umi och Julia. 12 poäng
2. Olly och Julia. 8 poäng
3. Musse och Elin. 7 poäng

Tävlingsklassen
1. Signe och Anneli. 12 poäng
2. Boggie och Janne. 8 poäng
3. Foxie och Lena. 7 poäng

Signe och Annika.

Ställning i Hoforscupen efter två deltävlingar

Blåbärsklassen
1. Leia och Aina. 24 poäng
2. Brio och Kicki. 15 poäng
3. Iris och Lisa. 8 poäng
4. Ice och Julia. 7 poäng
5. Kiara och Molly. 6 poäng

Nybörjarklassen
1. Musse och Elin. 19 poäng
2. Umi och Julia. 18 poäng
3. Olly och Julia. 15 poäng
4. Boggie och Janne. 8 poäng

Tävlingsklassen
1. Signe och Anneli. 20 poäng
2. Foxie och Lena. 19 poäng
3. Boggie och Janne. 8 poäng

Umi och Julia.

Resultat i tunnel- och hinderracet

XS
1. Leia och Aina.
2. Iris och Lisa.

1. Musse och Elin.
2. Boggie och Janne.
3. Tetris och Josefine.

1. Brio och Kicki.
2. Signe och Anneli.
3. Foxie och Lena.
4. Olly och Julia.
5. Umi och Julia.

Foxie och Lena.
Etiketter: hoforscupen agility

Elin Hedman och Musse kom på andra plats i agility 1A och på fjärde plats i agility 1B i Tierp lördag 19 juni.

Stort grattis!

Etiketter: grattis

Tisdag och onsdag 12-13 juni blir det loppis på klubben till förmån för uppfräschning av agilityhinderparken. Det mesta hundrelaterat, böcker, leksaker med mera.
Kom och bidra med slantar, samtidigt som du har möjlighet att få nåt du behöver. Betala det du tycker prylarna är värda. Tänk dock på att allt går till nya hinder. Swish finns!

Plats: På klubben.
Tisdag 12 juni klockan 17-20.
Onsdag 13 juni klockan 17-21.

Välkomna!
/ Eva-Britt

Hoforsekipage höll sig framme när Sandvikens brukshundklubb körde träningstävling i agility 7 juni. I blåbärsklassen, för ekipage som inte börjat tävla än, kom Julia och Umi på tredje plats och i klassen för tävlingsvana tog Janne och Boogie första plats.

I blåbärsklassen tävlade man i två lopp i hoppklass. Resultatet från båda omgångarna räknades samman. I tävlingsklassen var det ett lopp i hoppklass och ett i agility som lades ihop.

Stort grattis till våra duktiga agilityekipage från Hofors!

Etiketter: grattis

På nationaldagen fanns Hofors Brukshundklubb på plats för att visa agility under Kungsgårdens marknad.

Det var jättekul att flera klubbmedlemmar tittade förbi och hjälpte till att visa agility för nyfikna som stannat till för att kolla. Dessutom var det flera hundägare som passade på att prova på hindren själva.

Stort tack till alla som kom och hängde med oss - både med och utan hundar!

Klicka på bilderna nedan för att se dem större.
Foto: Elin Lundkvist