Tisdag och onsdag 12-13 juni blir det loppis på klubben till förmån för uppfräschning av agilityhinderparken. Det mesta hundrelaterat, böcker, leksaker med mera.
Kom och bidra med slantar, samtidigt som du har möjlighet att få nåt du behöver. Betala det du tycker prylarna är värda. Tänk dock på att allt går till nya hinder. Swish finns!

Plats: På klubben.
Tisdag 12 juni klockan 17-20.
Onsdag 13 juni klockan 17-21.

Välkomna!
/ Eva-Britt

Hoforsekipage höll sig framme när Sandvikens brukshundklubb körde träningstävling i agility 7 juni. I blåbärsklassen, för ekipage som inte börjat tävla än, kom Julia och Umi på tredje plats och i klassen för tävlingsvana tog Janne och Boogie första plats.

I blåbärsklassen tävlade man i två lopp i hoppklass. Resultatet från båda omgångarna räknades samman. I tävlingsklassen var det ett lopp i hoppklass och ett i agility som lades ihop.

Stort grattis till våra duktiga agilityekipage från Hofors!

Etiketter: grattis

På nationaldagen fanns Hofors Brukshundklubb på plats för att visa agility under Kungsgårdens marknad.

Det var jättekul att flera klubbmedlemmar tittade förbi och hjälpte till att visa agility för nyfikna som stannat till för att kolla. Dessutom var det flera hundägare som passade på att prova på hindren själva.

Stort tack till alla som kom och hängde med oss - både med och utan hundar!

Klicka på bilderna nedan för att se dem större.
Foto: Elin Lundkvist

Åsa Bagge och Vimma representerade Hofors BK på Valbos lydnadstävling tisdag 5 juni och tog 166 poäng i Startklassen. Det gav ekipaget en tredjeplats och uppflyttningsresultat.

Stort grattis!

Resultatlista på SBK tävling.

Etiketter: grattis

På onsdag 30 maj firade vi födelsedagskalas i Hofors Folkets Park. Sveriges Brukshundklubb fyllde 100 år och då passade vi på att hitta på lite kul för medlemmar, andra hundälskare och såklart deras hundar!

Två fick 10 rätt på den kluriga tipsrundan med frågor om allt från brukshundklubbens historia till modernkulturella frågor om Musse Piggs hund och den där kända filmstjärne-collien.

Hundarna fick också jobba lite med hjärnan. Vardagslydnaden sattes på prov för alla som testade på "duktig hund"-banan. Med sig hem fick de protokollet, med betyg på de olika momenten och såklart en tjusig rosett till världens bästa hund!

För första gången hade vi också fiskedamm för hundarna. En och en fick de prova på att "fiska upp" den godbit eller leksak de ville ha i fiskedammen (se bilden ovan och flera av bilderna i bildspelet nedan).

Efter chokladtårta och kaffe var både hundar, hussar och mattar rätt nöjda och färdigkalasade.

Stort tack till alla som deltog och hjäpte oss att fira Sveriges Brukshundklubbs 100-årsdag. Vi kunde inte ha gjort det utan er!

Aina Lundkvist / Hofors Brukshundklubb

Klicka på bilderna nedan för att se dem större.
Foto: Åsa Bagge

Så här såg programmet för dagen ut

• Hundpromenad och aktiviteter i centrala Hofors. Vi samlas i Folkets Park i centrala Hofors klockan 18.00 och går en promenad runt centrala Hofors tillsammans.
  • Får Fido napp? Låt din hund testa vår fiskedamm.
  • Tipspromenad. Vinnaren får pris vid tårtkalaset.
  • Hur duktig är din hund? Testa vardagslydanden i vår bana. Pris till alla duktiga hundar.
  • Instruktör på plats som kan ge tips och råd.
  • Tårtkalas klockan 19.30.
  • Tal från förbundsordföranden 19.55 och så hurrar vi för 100-åringen klockan 20.00.
Arrangerades i samarbete med Studiefrämjandet.

Nu har årets första deltävling i HoforsCupen i agility gått av stapeln den här soliga majkvällen. Alla kämpade på bra i värmen. Så mycket potential!
/Eva-Britt

Resultat HoforsCupen 29 maj:

Blåbärsklassen
1. Leia och Aina - 12 poäng
2. Brio och Kicki - 8 poäng
3. Ice och Julia - 7 poäng
4. Kiara och Molly - 6 poäng

Nybörjarklassen
1. Musse och Elin - 12 poäng
2. Boogie och Janne - 8 poäng
3. Olly och Julia - 7 poäng
4. Umi och Julia - 6 poäng

Tävlingsklassen
1. Foxie och Lena - 12 poäng
2. Signe och Anneli - 8 poäng

Etiketter: agility hoforscupen

Åsa Bagge och Vimma kom på andra plats med 213 poäng i Sandviken där de tävlat i apellspår på strålande solsken och full sommarvärme under söndagen. I och med denna tävling blev de uppflyttade.

Bra jobbat och stort grattis!

Resultatlistan kommer att gå att läsa här.

Etiketter: grattis

Eva Pettersson och Hassan har tävlat i rallylydnad, nybörjarklass, i Nordmaling på lördagen. Det slutade med en tredjeplats 84p och en förstaplats och 98p. "Jag är så stolt över Hassan", säger Eva.
Hela resultatlistan hittar du här.

Superbra jobbat och stort grattis!

Etiketter: grattis

När: 6 juni, nationaldagen, klockan 11-14.
Var: Mitt emot kyrkan i Kungsgården.
Vad: Hofors brukshundklubb visar enklare agility och berättar om brukshundklubben och vad man kan göra med sin hund.

Janne Holmgren och Boogie tog dubbla andraplatser i hoppklass x 2, storlek small, på offciell agilitytävling i Bollnäs 21 maj. Hela resultatlistan kan du läsa här på SAgiK tävling.

Stort grattis!