Klubbmästerskap och nybörjarmästare

14 september - bruks
  • KM i bruks
  • Nybörjarmästare Appell
Klubbmästerskap i rallylydnad ställs in på grund av bristande intresse.

Nybörjarmästare

• Nybörjarmästare Agility. En lättare agilitybana med max 12 hinder. Max två kontaktfältshinder, max åtta pinnar i slalom och ingen platt tunnel. Banan körs två gånger och resultaten läggs ihop. Den med minst antal fel (bana och tid) oavsett storleksklass blir Nybörjarmästare i Agility. Det är en nybörjartävling och hunden får inte ha startat i officiell tävling. Ekipaget ska ha förkunskaper motsvarande steg 2 kurs.
  • Nybörjarmästare Appell. Man tävlar i appellklass spår. Behörig för start i officiell appellklass, dock inget krav på genomförd MH. Den med bästa resultatet blir Nybörjarmästare i Appell.
  • Nybörjarmästare Lydnad. Man tävlar i Startklass (regler fr o m 2017). Den med högst poäng blir Nybörjarmästare i Lydnad.

Klubbmästare

• KM i Lydnad. Man tävlar i den klass där man tävlar officiellt. Ett snittbetyg räknas ut och resultaten jämförs över klasserna så att det endast bli en KM-vinnare.
  • KM i Rallylydnad. Man tävlar i den klass man tävlar i officiellt men resultaten jämförs över klasserna så att det endast blir en KM-vinnare.
  • KM i Agility. Man tävlar i sin storleksklass "alla mot alla" på banor med svårighet klass 1-2. En KM-vinnare utses.
  • KM i Bruks. Alla tävlar i lägre spår. Högsta poäng vinner.

Gäller alla grenar

• Medlemskap i Hofors BK är obligatoriskt.
  • Som grund gäller officiella regler.
  • I nybörjarklass inget krav på registrering eller tävlingslicens.
  • Hund som vunnit Nybörjarmästare får inte starta fler gånger i klassen.
  • Minst tre anmälda ekipage vid anmälningstidens utgång annars ställs tävlingen in. Önskvärt med domare utifrån, en räcker.
  • En avgift/ekipage och KM-gren kommer att tas ut.
  • Pris till 1:an, 2:an och 3:an på årsmötet.

Anmälan KM

Anmäl dig genom att fylla i detta formulär. Scrolla ner för att se datum för årets tävlingar.

KM-statuter