Klubbmästerskap och nybörjarmästare

Tävlingsdatum 2019

Kostnad: 50 kronor per start.
Sista anmläningsdag: 15 augusti.

20 augusti - Agility

• KM i agility
  • Nybörjarmästare agility
Scrolla ner för att se årets resultat.

3 september - Lydnad

• KM i lydnad
  • Nybörjarmästare lydnad
INSTÄLLT PGA FÅ ANMÄLDA
Foto: Stonnie Dennis dog photography / Flickr creative commons
14 september - bruks
  • KM i bruks
  • Nybörjarmästare Appell
INSTÄLLT PGA FÅ ANMÄLDA
Klubbmästerskap i rallylydnad ställs in på grund av bristande intresse.

Nybörjarmästare

• Nybörjarmästare Agility. En lättare agilitybana med max 12 hinder. Max två kontaktfältshinder, max åtta pinnar i slalom och ingen platt tunnel. Banan körs två gånger och resultaten läggs ihop. Den med minst antal fel (bana och tid) oavsett storleksklass blir Nybörjarmästare i Agility. Det är en nybörjartävling och hunden får inte ha startat i officiell tävling. Ekipaget ska ha förkunskaper motsvarande steg 2 kurs.
  • Nybörjarmästare Appell. Man tävlar i appellklass spår. Behörig för start i officiell appellklass, dock inget krav på genomförd MH. Den med bästa resultatet blir Nybörjarmästare i Appell.
  • Nybörjarmästare Lydnad. Man tävlar i Startklass (regler fr o m 2017). Den med högst poäng blir Nybörjarmästare i Lydnad.

Klubbmästare

• KM i Lydnad. Man tävlar i den klass där man tävlar officiellt. Ett snittbetyg räknas ut och resultaten jämförs över klasserna så att det endast bli en KM-vinnare.
  • KM i Rallylydnad. Man tävlar i den klass man tävlar i officiellt men resultaten jämförs över klasserna så att det endast blir en KM-vinnare.
  • KM i Agility. Man tävlar i sin storleksklass "alla mot alla" på banor med svårighet klass 1-2. En KM-vinnare utses.
  • KM i Bruks. Alla tävlar i lägre spår. Högsta poäng vinner.

Gäller alla grenar

• Medlemskap i Hofors BK är obligatoriskt.
  • Som grund gäller officiella regler.
  • I nybörjarklass inget krav på registrering eller tävlingslicens.
  • Hund som vunnit Nybörjarmästare får inte starta fler gånger i klassen.
  • Minst tre anmälda ekipage vid anmälningstidens utgång annars ställs tävlingen in. Önskvärt med domare utifrån, en räcker.
  • En avgift/ekipage och KM-gren kommer att tas ut.
  • Pris till 1:an, 2:an och 3:an på årsmötet.
  • Kostnad: 50 kronor per start.

Anmälan KM

Anmäl dig genom att fylla i detta formulär. Scrolla ner för att se datum för årets tävlingar.
Sista anmälningsdag: 15 augusti.

KM-statuter

KM och Nybörjarmästaren i agility 20190820

KLUBBMÄSTERSKAP

1. Anna Sundberg och Aska (Papillon)
  2. Janne Holmgren och Boogie (Blandras)
  3. Lena Östlund och Foxie (Sheltie)
  4. Nina Boström och Frans (Coton de Tulear)
  5. Lisa Lindqvist och Iris (Cavalier King Charles Spaniel)
Utan resultat: Aina Lundqvist och Leia (Bichon Havanais), Helena Johansson och Scilla (Dansksvensk gårdshund), Christina Vigren och Brio (Staffordshire bullterrier), Julia Lindberg och Olly (Pumi).

NYBÖRJARMÄSTARE
  1. Anki Törnqvist och Smilla (mellanpudel)
  2. Julia Lindberg och Umi (pumi)
Utan resultat: Eva Kjellsson och Chilli (Kooikerhondje), Ida Andersson och Dennis (Lagotto).