• Kurser

Gå på kurs med din hund

För att ha möjlighet att träna hos oss på klubben behöver du vara medlem i Hofors brukshundklubb eller Sveriges hundungdom. Allt du behöver veta om att bli medlem  hittar du under fliken ”Bli medlem”.

• Vilka kurser som hålls beror på intresse och tillgång på instruktörer.
  • Vid frågor kontakta Hofors brukshundklubb på e-post: hofors.bk@gmail.com.
  • Alla kurser hålls i samarbete med Studiefrämjandet.
  • Alla hundar som deltar i kurser ska vara vaccinerade enligt SKK:s regler. Minimikravet är att hunden ska vara vaccinerad mot valpsjuka. En rekommendation är att även vaccinera hunden mot parvovirus och parainfluensa (kennelhosta).
Kursavgiften betalas in på bg 5103-1417 eller via swish, nummer 123 312 72 89, ange ditt namn och kursens namn (samma som rubriken här på sidan). Exempel: "Olle Olsson, Agility steg 1".

Aktuella kurser

Höstens kurser har startat.

Håll koll här på hemsidan och på Hofors brukshundklubbs facebooksida för att se när vi har nya kurser på gång som man kan anmäla sig till.

Valpkurs, kursstart 15 oktober

• Valpen får grunden till nödvändiga kunskaper som kontakt och följsamhet.
  • Valpen får även prova på att arbeta med sin nos genom att spåra och leta föremål.
  • Matte/husse får lära sig att aktivera sin hund och lära sig hur man påbörjar hundens miljöträning.

Krav: Kursen vänder sig till dig med en valp som är mellan 12 veckor och 6 månader. Hunden måste vid kursstart ha fått sin 12-veckorsvaccination. Inga andra förkunskaper krävs.
Kostnad: 800 kr för 6 tillfällen (ungdom upp tom 20 år: 650kr), kurslitteratur tillkommer med 200kr.
Kursstart: Måndag 15 oktober klockan 19.

Påbörjade och avslutade kurser

Höst/vinter 2018

Valpkurs, kursstart september

• Valpen får grunden till nödvändiga kunskaper som kontakt och följsamhet.

Kursstart: Måndag 17 september klockan 19.

Agilitykurs steg 1 - Förberedande

FULLTECKNAD
Kursen syftar till att lägga grunden för den blivande agilityhunden.

• Vi jobbar med motivation/belöningar och några av de övningar som vi kommer att fokusera på är bland annat; sitt stanna kvar, lådan, cirkelträning (torrhandling).
  • På denna kurs tränar vi inte på några hinder.

Krav: Inga, förutom att Du vill träna och ha roligt med din hund. Hundar i alla åldrar är väkomna från 6 månader och uppåt.
Kostnad: 800 kr för 6 gånger (ungdom upp tom 20 år: 650 kr).
Kursstart: 8/9 klockan 17.00.

Agility steg 2 - hinderinlärning

På denna kurs lär vi in alla hinder och enklare handling.
Det viktigaste med kursen är att hunden lär sig utföra hindren självständigt.

Krav: Genomgått kursen Agility steg 1, förberedande och hunden måste vara minst 1 år gammal.
Kostnad: 800 kr för 6 gånger (ungdom till och med 20 år: 650 kr).
Kursstart: 8/9 klockan 15.00.

Agilitykurs steg 3 - handling

• Här börjar vi med kombinationer där olika hinder ingår.
  • Vi jobbar med olika handlingstekniker, linjer och flyt samt även starter och målrakor.

Krav: Steg 1, förberedande och steg 2, hinderinlärning (eller du som tidigare har gått en nybörjar- och fortsättningskurs).
Kostnad: 800 kr för 6 gånger (ungdom upp tom 20 år: 650kr).
Kursstart: Höstterminen, mer information kommer.

Vår/sommar 2018

Valpkurs

Valpen får grunden till nödvändiga kunskaper som kontakt och följsamhet.
Valpen får även prova på att arbeta med sin nos genom att spåra och leta föremål. Att matte/husse får lära sig att aktivera sin hund och lära sig hur man påbörjar hundens miljöträning.

Kostnad: 800 kr för 6 tillfällen (ungdom till och med 20 år: 650 kr). Kurslitteratur tillkommer med 200kr.

Foto: Emily Mathews/Flickr creative commons

Allmänlydnadskurs 1

Kursen är för dig som vill ha en hund som fungerar väl både i samhället och i familjen
Mål med kursen är att skapa god kontakt mellan hundägare och hund. Att hunden ska lära sig praktiska och nödvändiga saker till exempel att inte dra i kopplet, att stanna kvar på kommando och komma på inkallning. Stor vikt läggs på att belöna rätt, passivitet, nej och kontakt.

Krav: Öppen för hundar från cirka 7 månader. Inga andra förkunskaper krävs.
Kostnad: 800 kr för 6 tillfällen (ungdom till och med 20 år: 650 kr). Kurslitteratur tillkommer för 200 kr.

Agility steg 1 - förberedande kurs

Kursen syftar till att lägga grunden för den blivande agilityhunden.
Vi jobbar med motivation/belöningar och några av de övningar som vi kommer att fokusera på är bland annat; sitt stanna kvar, lådan, cirkelträning (torrhandling). På denna kurs tränar vi inte på några hinder.

Kostnad: 800 kr för 6 gånger (ungdom till och med 20 år: 650 kr).
Kursstart: Måndag 7/5 kl: 18:30.

Agility steg 2 - hinderinlärning

På denna kurs lär vi in alla hinder och enklare handling.
Det viktigaste med kursen är att hunden lär sig utföra hindren självständigt.