• Allmänlydnad

Allmänlydnad

Valpkurs


Kursen vänder sig till dig med en valp som är mellan 12 veckor och 6 månader. Hunden måste vid kursstart ha fått sin 12-veckorsvaccination. Inga förkunskaper krävs.

 

Mål med kursen: Att valpen får grunden till nödvändiga kunskaper som att sätta sig och lägga sig på kommando, komma på inkallning. Att valpen får prova på att arbeta med sin nos genom att spåra och leta föremål. Att matte/husse får lära sig att aktivera sin hund och lära sig hur man påbörjar hundens miljöträning.

 

Kostnad: 500 kr för 5 tillfällen, kurslitteratur tillkommer för 200 kr.

 

Ungdom upp tom 20 år: 350 kr, kurslitteratur tillkommer för 200 kr.

 

Allmänlydnadskurs I

Kursen är för dig som vill ha en hund som fungerar väl både i samhället och i familjen och är öppen för hundar från ca 7 månader. Inga förkunskaper krävs.

 

Mål med kursen: Att skapa god kontakt mellan hundägare och hund. Att hunden ska lära sig praktiska och nödvändiga saker t ex att inte dra i kopplet, stanna kvar på kommando och komma på inkallning. Stor vikt läggs på att belöna rätt, passivitet, nej och kontakt.

 

Kostnad: 800 kr för 8 tillfällen, kurslitteratur tillkommer för 200 kr.

 

Ungdom upp tom 20 år: 650 kr, kurslitteratur tillkommer för 200 kr

Allmänlydnadskurs II

Kursen är för dig som har en fungerande allmänlydnad och som vill utveckla den, kanske är du intresserad av tävlingslydnad i framtiden? Förkunskaper är grundkurs i allmänlydnad eller motsvarande.

 

Mål med kursen: Att utveckla hundens lydnad och kontakten mellan förare och hund ytterligare med praktiska övningar av högre svårighetsgrad. Att fördjupa hundägarens kunskaper i hundkunskap.

 

Kostnad: 800 kr för 8 tillfällen, kurslitteratur tillkommer för ca 200 kr.

 

Ungdom upp tom 20 år: 650 kr, kurslitteratur tillkommer för ca 200 kr

 

 

←Tillbaka till kurssidan