Hund för alla

På väg, genom ett disigt Stockholm.
Vad vi gjort här?

Malin och jag (Mona) har gått en utbildning i Hund för alla, ett material framtaget för att hjälpa funktionshindrade på alla nivåer och efter deras förmåga att få komma ut i naturen och umgås med hundar på ett enkelt och trygt sätt sätt. 

Det är studiefrämjandet i norra skaraborg som utarbetat idéen. Där har dom kört nu några år och responsen från både deltagare, annhöriga och omsorgen är positiv.

Vi började dagen med presentation av oss själva, sedan följde en genomgång av materialet där vi tittade och kände på det.

Björn Pettersson, som var vår kursledare, hade många berättelser från sina cirklar, tex. att någon satt hela tillfället (3x45min) med hunden i knät och sov, en annan grupp ägnade hel sista tillfället med att fika.

Det ställs inte så höga krav på deltagarna bara dom kommer ut och är nöjda. Björn berättade även om andra aktiviteter som man kan ordna tex. promenadslingan, där träffas man och har trevligt en gång i veckan. Slingan är inte så lång så alla kan vara med. Samma saker varje vecka, många av deltagarna gillar inte förändring.

Efter lunch Gick Björn igenom materialet steg för steg. Hund för alla finns som både steg ett och två. Våra medhjälpare med hund måste ha vissa förutsättningar för att kunna delta, men någon särskild utbildning för dessa hundar finns inte. Räcker långt med bra sociala trevliga hundar.

Malin och jag tänker under vintern se om intresset för Hund för alla finns i Hofors kommun och med sammarbetet från studiefrämjandet kanske kan dra igång något till våren.

Rapport från ordförande Mona

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv